نگاهی گذرا به تاریخچه تاسیس مجموعه باغات فلاحت در فراغت
حائری شیرازی به سال ۱۳۱۵ در شیراز و در خانواده ای به تعبیر خودش اصیل، متولد شد. پدرش (عبد الحسین حائری) مجتهد و مادرش در دوران کشف حجاب در عهد رضاشاه نزدیک به ۲۵ سال به اعتراض در خانه نشست. نسبت او از جانب پدر به مقدس اردبیلی و از جانب مادر به سادات صفی الدین اردبیلی میرسد
حائری شیرازی تحصیلات کلاسیک خود را تا دیپلم ریاضی، در شیراز گذراند. در این دوران بود که با محمد اسماعیل دولابی آشنا شد و در زمره خواص ایشان درآمد. خود او نوع ارتباطشان به دولابی را دوستی توصیف و بحجت را استاد معرفی میکند.
دورهٔ سطح را در شیراز از محضر درس بهاءالدین محلاتی و محمد علی موحد گذراند و این دوره را که طلاب معمولاً در ده سال تمام میکنند، با روزی ده ساعت درس و مباحثه و تدریس، در حدود چهار سال به پایان رساند. پس از فراغت از دروس سطح. برای ادامه تحصیل حوزوی به قم رفت و در درس خارج خمینی، بروجردی، داماد و اراکی شرکت کرد.
در مدت حضور در قم به دعوت قدوسی، به تدرسی در مدرسه حقانی پرداخت و دروس او با استقبال چشم گیر طلاب همراه بود. حائری شیرازی از دوران تحصیلی جنین یاد میکند:
در دوران طلبگی در قم، مرتب به کتابخانه مسجد اعظم میرفتم. اولین مشتری آنها و آخرین نفری که از آنجا بیرون میرفت، من بودم. روزی سه نوبت به کتاخانه میرفتم و مطالعه میکردم و چون کتاب نداشتم حافظه ام قوی شده و توانستم خیلی از مطالب و چیزیهای دیگر را به خاطر بسپارم، تا جایی که توانستم در شصت ساگی قصاید و قصاید اول و دوم را حفظ کنم و بهطور روان بخوانم.
حائری شیرازی از سال ۱۳۴۲ به بعد در مسجد شمشیرگرهای شیراز جلساتی برای جوانان دبیرستانی و دانشجو تشکیل داد. وی از سال ۱۳۵۰ بهطور متناوب بین قم و شیراز رفتوآمد داشت و در مدرسه حقانی به تدریس میپرداخت.
از شاگردان وی از اول انقلاب تاکنون میتوان صدیقی، فلاح زاده، نواب حجازی، محسنی اژه ای، مصلحی، مبشری عارف نام برد
محمدصادق حائری شیرازی در عصر روز چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ (۱ ربیعالثانی ۱۴۳۹ قمری) در سن ۸۱ سالگی بعد از یک روز بیماری درگذشت و در ۳۰ آذر ۱۳۹۶ در قم تشییع و پس از اقامه نماز توسط موسی شبیری زنجانی در حرم فاطمه معصومه به خاک سپرده شد
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.